Alla inlägg den 10 februari 2009

Av Marie Anderberg - 10 februari 2009 20:43

Efter gårdagens aktivitet i kylan beløna jag mig själv med lite inne arbete i stallet idag..Allt vatten i stallet har gett upp i takt som graderna kryper neråt på termometern och har då förvandlats till is.  Men till min stora lycka har det nu kommit in värmefläktar i stallet! Och det är trevligt!


Så efter allt det dagliga jobbet med mockning,foring,in och ut släpp av hingstar i rasthagarna så blev det tid för "stallmys". Alla hingstarna plus Curazon blev ryktade,putsade,kammat ut långa manar och oljat hovar på!

Med lite musik på radioen så tycker jag att det är ett jätte mysigt jobb,att gå från box till box och umgås med hästarna.

Och det är väldans populärt,alla gossarna visar sig från sin bästa sida och jag tror faktist att dom njuter av att bli ompysslade!


Hela vårt lösdrifts gäng har haft en väldigt spännande dag! Våra litauiska arbetare har tillbringat dagen med att lasta ut vedsäckar och lastat dom i en hästtransport. Detta skedde i hästarnas hage,och det finns inget som kan vara så nyfikna som ett gäng unghästar..! Och många av dom som helt plötsligt inget hellre ville än att gå in i en hästtransport! Zorro,som i sig själv är ganska så stor, lyckades att i ett obevakat ögonblick klämma in sig själv bland en massa vedsäckar i transporten...våra stackars arbetare kom och fråga mig om jag kunde få ut hästen därifrån,dom hade försökt men Zorro vägra gå ut! Men med lite mild övertalning gick det också bra.


Ovan en bild på Dora,den mest ambitösa häst jag vet.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards