Alla inlägg den 24 april 2011

Av Marie Anderberg - 24 april 2011 17:25

Har väl inte varit med om makan till April! Det är i princip sommar varmt och allt blir grönare för varje dag! Inte mig emot....! Känns nästan som om man när som helst kan börja att släppa djuren på bete...,är bara rädd för "bakslaget",hur illa kommer det att bli? Inte så skoj att ha nyfödda lamm och hästar på bete i snöstorm....! Minns förra året när det snöade rejält en bra bit in i Maj och vi fick "räddat" hem fölen som var släppta på bete.

En försmak på det gröna gräset har jag iallafall erbjudit de olika djuren här under påsken...och det har varit populärt! Men håller alla hemma omkring så att det blir praktiskt möjligt att "rädda" alla om det blir för illa!

Lammen har fått komma ut i det gröna med sina mammor. Alla blivande mammor får dock stanna inne så länge.Det är jobbigt som det är att passa på dom. Är inte hjälpt av att jag skall leta upp gänget i mörker precis.

Men man blir trött av frisk luft...tur att mamma kan vara huvud kudde. Min minsting...eller var till nu eftermiddag när det föddes ett tvillingpar med pojkar. Starka och pigga! Gudskelov! Annars hade jag nog börjat att se mörkt på detta...förlorade ju en innan i påsken...Men man får glädjas över när det går bra!

Världen är sååå stor och spännade!

Och så var det hästarna.....lösdrifts gänget blev ner släppta på sina ängar! Och det var populärt,jösses! En härlig syn att se när hela gänget dundrar iväg!

Det skuttades,hoppades och lektes..här Texas som verkligen njöt!

Joyita

Till och med gamla Nahema blev som en sprallig unghäst på nytt! Härligt att se!                 

Ovido - Quiz & Flashcards