Alla inlägg den 2 september 2010

Av Marie Anderberg - 2 september 2010 21:17

Igår försvann 3 av mina lamm och inte kunde vi finna dom...igår kväll fick jag telefon om att det varit synliga på en åker,men att ut och börja leta i mörkret kändes inte så frestande. I stället så började vi dagen med ny bä jakt. Jag och Klara tog oss ut i åkern där dom varit synliga och började att leta spår som små indianer...ganska så spännande! Och som dom "proffsen" vi är så började vi att spåra dom små rymlingarna. Till vår stora förvåning gick spåren målmedvetet hemåt,och rakt in i hagen som dom ursprungligen rymt ifrån....och visst,där låg dom..i godan ro,precis som om dom aldrig varit borta! Sickna små clowner!

Atena och hennes föl Olivia har nu fått komma hem från betet och skallfå stå på box ett tag. Orsaken är att Atena har ont av dom små svidknotten,ja ont av dom har väl alla levande varelser,men Atena kliar sig så mycket att hela hennes fina man är borta. Inte så speciellt trevligt för henne och med tanke på dom små knotten svärmar just nu och är många (!) så tog jag beslutet att låta henne få vara hemma och komma ut lite på dagtid bara. Olivia,hennes föl tyckte väl att iden var så där,men får ställa upp för sin mamma.

  Två förtjusande flickor är det...,både Atena och Olivia!

Ida,Joyita,Atena,Jarama och Grålla har varit på jobb i dag som ridhästar och alla skötte sig fint! Lite pyssel med fölen har det oxå hunnits med,jäklar vad dom växer! Det är ett gäng med "stora grabbar" vi har nu!

Ovido - Quiz & Flashcards